Postup přípravy receptu Zapékané kotlety na více způsobů:
Postup:
Oloupeme brambory a dáme je vařit běžným způsobem. Mezitím naklepeme, osolíme a okořeníme vepř. kotlety a zprudka je opečeme na rozpáleném tuku. Ještě horké uvařené brambory nakrájíme na plátky a naskládáme na dno sádlem vymazané větší zapékací mísy. Na vrstvu pokrájených brambor položíme plátky masa a na ně opět vrstvu brambor. Vše zalijeme zálivkou, kterou připravíme z uvedených surovin. Ramy smícháme a rozmixujeme dohladka, přidáme koření a polévkové koření. Vše posypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do předehřáté trouby zapéct. Podávat můžeme se zeleninovým salátem.
Další recept
1000 g brambory, 5 plátků maso vepřové - kotleta, může být i kýta, 4 ks cibule, 2 ks Rama Cremefine, 5 špetka mletá paprika sladká a pálivá, 1 - 2 lžíce hořčice, přiměřeně Knorr Aromat, příměřeně sůl, přiměřeně tuk na vymazání formy, 200 g strouhaný sýr
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka a klademe do vymazané zapékací mísy na sebe a prosolujeme. Poté si naklepeme plátky masa jako na řízky, osolíme, posypeme paprikou a poklademe na brambory tak, abychom je celé zakryli a poklademe maso cibulí - raději více než méně a posypeme strouhaným sýrem. Ve větším hrníčku si rozmýcháme v Ramě hořčici s Aromatem a následně zalijeme touto ochucenou Ramou maso posypané sýrem a cibulí.