500 g kuřecích žaludků
| 750 g vařených brambor
| 2 cibule
| 3 lžíce sádla (nebo jiného tuku)
| 3 vejce
| 25 g strouhaného tvrdého sýra
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: nové koření
| dle chuti: oregano
Postup přípravy receptu Zapékané kuřecí žaludky:
Očištěné kuřecí žaludky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a po zchladnutí semeleme co nejjemněji na masovém strojku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném tuku dorůžova, přidáme umleté žaludky a ihned odstavíme z plotny (nedusíme je). Vařené brambory (nejlépe uvařené den předtím) nakrájíme na malé hranolky nebo na plátky, přidáme žaludky s cibulkou, strouhaný sýr, česnek, vejce, sůl a koření. Vše promícháme a dáme do tukem vymazaného pekáče. (Zlepšení chuti prospěje aspoň 2-3 hodinové odležení) Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut a potom ještě asi 30 minut. Podáváme se sladkou nebo kyselou přílohou.
Fotky receptu Zapékané kuřecí žaludky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!