Použité suroviny receptu Zapékané rigatoni s uzeným lososem:
400 g těstovin rigatoni
| sůl
| 145 g strouhaného sýra čedar
| 2 lžíce nakrájeného čerstvého kopru
| 110 ml čerstvé smetany
| 1/2 lžičky kajenského pepře
| 30 g másla
| 255 g uzeného lososa
Postup přípravy receptu Zapékané rigatoni s uzeným lososem:
Troubu rozpálíme na 200 °C. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente (na skus), slijeme je a vsypeme zpátky do hrnce. Stranou si ponecháme 1 lžíci sýra čedaru a kopru, zbytek smícháme s těstovinami, čerstvou smetanou a kajenským pepřem. Pekáček vytřeme polovinou másla a nasypeme do něj polovinu těstovin. Lososa nakrájíme na tenké proužky a položíme je na těstoviny. Přikryjeme je druhou polovinou těstovin, vše posypeme zbylým čedarem a koprem a pokapeme zbytkem másla. Pekáček přikryjeme fólií a těstoviny pečeme 15 minut. Poté sejmeme fólii a pokrm pečeme dalších 5 minut, dokud vrchní část těstovin nezezlátne a sýr nezačne tvořit puchýře.
Fotky receptu Zapékané rigatoni s uzeným lososem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!