Použité suroviny receptu Zapékané tortellini se špenátem a sýrem:
800 g čerstvého špenátu
| dle chuti: sůl a pepř
| 400 g tortellini
| 400 g sýra fortiny (či jiného poloměkkého)
| 1 lžíci husté zakysané smetany
| z 1 citronu kůru
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: mletý muškátový oříšek
| 150 g rajčat
Postup přípravy receptu Zapékané tortellini se špenátem a sýrem:
Špenát pečlivě opereme a otrháme listy. Ponoříme je asi na 1 minutu do vařící osolené vody. Pak je slijeme a v cedníků necháme okapat. Tortellini vaříme asi 14-16 minut v dostatečném množství mírně osolené vody a přecedíme.
Nastrouháme sýr. Špenát vymačkáme, smícháme se zakysanou smetanou, citronovou kůrou a polovinou sýra. Utřeme česnek a vmícháme jej spolu s pepřem, solí a mletým muškátovým oříškem do špenátu.
Varnou misku nebo pekáček vymažeme tukem. Na dno dáme polovinu uvařených těstovin, navrstvíme špenátovou směs a pokryjeme druhou polovinou těstovin. Posypeme zbytkem sýra a pečeme dozlatova - přibližně 20 minut v předehřáté troubě (175 °C). Omyjeme rajčata, rozpůlíme je, vyjmeme zrnka a nakrájíme na malé kousky. Hotové tortellini jimi poklademe a podáváme.
Fotky receptu Zapékané tortellini se špenátem a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!