1 1/2 kapra
| sůl
| 800 g másla
| 600 g slaniny
| 1 kg brambor
| 600 g hladké mouky
| pálivá paprika
| 1/4 l kysané smetany
| 400 g másla
| petrželka
| citrón
Postup přípravy receptu Zapékaný pikantní kapr:
Půlky kapra nařízněte na vrchní straně, osolte a do řezu uložte slaninu s kouskem másla. Pak vymažte pekáč máslem, narovnejte do něj na plátky nakrájené uvařené brambory a překryjte je mřížkou. Na ni naskládejte kapra a vložte do trouby. Po krátkém opečení poprašte kapra moukou s paprikou. Jakmile zhnědne, zalijte jej smetanou. Pečte 25 min. Pečeného kapra poskládejte na mísu, posypte petrželkou a ozdobte plátky citrónu. Přílohou jsou spolu upečené brambory.
Fotky receptu Zapékaný pikantní kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!