Použité suroviny receptu Zavařené fazole s párkem :
1 kg bratislavských nebo jiných pevných párků
| 1 kg uvařené suché fazole
| 1 kg rajčat
| 1 kg paprik
| 1 kg cibule
| 1 kostka masoxu
| 2 feferonky (nemusí být)
| 3 dl oleje
| Nálev:
| 2,5 dl octa
| 100 g cukru
| 1 nakladač
Postup přípravy receptu Zavařené fazole s párkem :
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme rozmixovaná rajčata a uvařené scezené fazole. Ocet s cukrem a nakladačem povaříme 5 min., potom ho přecedíme a do tohoto nálevu přidáme masox a na kolečka nakrájené párky. Necháme přejít varem. Smícháme podušenou zeleninu s párky a směs povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom rozdělíme do sklenic, uzavřeme a 20 min. Sterilujeme.
V zimě obsah sklenice stačí ohřát a podáváme s chlebem nebo s brambory.
Fotky receptu Zavařené fazole s párkem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!