Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Zavařené lečo:
1 l vody
| 1 kg rajčat
| 3 lžičky sladké papriky
| 1/8 l vody
| 1 kostka zeleninového bujonu
| 3 lžičky soli
| 2 lžičky cukru
| 2 stroužky česneku
| 500 g zelené papriky
| 500 g červená papriky
| 1 Pomůcka ke konzervování DrOetker
| 6 lžic kečupu
Postup přípravy receptu Zavařené lečo:
Vodu s rajčaty přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud nerozpraskají slupky. Vodu scedíme a rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno, propasírujeme. V 1/8 l vody 3 min. povaříme bujón, sůl, utřený česnek a papriku. Promícháme s rajským protlakem a konzervačním přípravkem a přidáme nakrájené papriky. Horké plníme do sklenic, uzavřeme. Sklenice postavíme na plech, který do 2 cm naplníme horkou vodou, vložíme do teplé trouby. Zavařujeme při 90°C asi 40 min.
Fotky receptu Zavařené lečo:
Fotky vložil: tvackova1,Natural,VendaD,evulaS33,vilka