Postup přípravy receptu Zavařování hub:
Houby očistíme, zbavíme červivých částí a podle potřeby nakrájíme na kousky velké 2-3 cm, menší necháme celé. Nejprve je předvaříme 5 minut v osolené vodě (na 1 litr vody dáme 20 g soli). Do připravených půllitrových sklenic dáme na dno po jednom bobkovém listu, několik kuliček pepře a nového koření a 1/2 lžičky hořčičného semene. Připravíme si sladkokyselý nálev a to tak, že cukr (70 g) se solí(25 g) smícháme s 850 ml vody a 300 ml octa, přivedeme ho k varu a ihned odstavíme. Předvařené houby vložíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme 25-30 minut při teplotě vody 100 °C. Houby necháme nejméně 3-4 týdny uležet v chladnu a temnu!