![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černý jeřáb a la brusinky: Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme do kastrolu, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, koření a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřab ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hruškový kompot s jeřabinami: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Zakapáváme citrónovou šťávou, aby nečernaly. Jeřabiny otrháme od stopek a propláchneme ve vlažné vodě. Do pečlivě vymytých zavařovacích sklenic skládám ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládané houby: Pro nakládání vybíráme pouze mladé plodnice hub. Vypereme ve studené vodě a nakrájíme na kostičky. Asi 3 minuty povaříme ve slané vodě, scedíme a propláchneme ve studené vodě. Pak vložíme do sklenice ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnek v pikantním nálevu: Na dno malé skleničky dáme lžičku oleje, poklademe oloupanými stroučky česneku, proložíme celým pepřem, bobkovým listem, hřebíčkem a feferonkou a zalijeme teplým nálevem. Česnek sterilizujeme 15 minut ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahody zavařené v cukru: K zavařování používáme nepřezrálé oprané a okapané jahody. Naskládáme je do sklenic, prosypeme cukrem a necháme přes noc v chladnu. Jahody se trochu slehnou - tak druhý den doplníme a zalijeme citrón ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přesnídávka z jahod: Zralé jahody dobře omyjeme a rozmixujeme s cukrem. Vzniklou kaši plníme do menších skleniček, uzavřeme víčkem a přesnídávku z jahod sterilujeme 25 min při teplotě 85 °C ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodová marmeláda raz dva: Jahody omyjeme necháme okapat a rozmačkáme šťouchadlem na brambory tak aby zůstali i kousky. Jahodový protlak prudce za stálého míchání vaříme 5 - 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní přísady a dále ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodový džem s banánovou příchutí: Jahody umyjeme, necháme okapat a rozmačkáme bramborových šťouchadlem na kaši. Dáme do hrnce přidáme cukru a zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr úplně nerozpustí. Banány oloupeme, pokrájíme n ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hříbky v octě: Malé tvrdé hříbky (nesmí být červivé) dobře očistíme a omyjeme. Potom je vložíme do osolené vařící vody s octem, povaříme je asi pět až deset minut, dáme na síto a prolijeme studenou vodou. Okapané sl ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskvovo-malinový džem: Broskve omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme nadrobno a navážíme (700 g). Maliny přebereme a navážíme (300 g). Ovoce dáme do hrnce. Cukr smícháme s Gelfix Super 3:1 a poté ... …více»
|
Soutěž o Frosch Bio Spiritus čističe skel a Čistič vodního kamene. |
![]() |
Vyhrajte chytrou kulmu od společnosti Philips a užijte si styling bez námahy! |
![]() |
Soutěžte a vyspěte se do růžova v letním pyžamu Lisca. |
![]() |
Soutěž o rozmarýnový revitalizační šampon a kondicionér Weleda. |
![]() |
Soutěž o balíčky toho nejlepšího na letní zavařování zn. Labeta. |
![]() |
Soutěž o vstupenky na Bezva Fest – největší rodinnou festivalovou tour v Česku. |
![]() |