Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
25. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kompot z kiwi : Nejdříve připravíme nálev. Do menšího kastrolu nalijeme vodu, přisypeme cukr a vaříme, dokud se zcela nerozpustí. Mezitím fíky rozkrájíme na šestiny. Přidáme je do kastrolu spolu s pomerančovou kůrou ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Mrkev s fenyklem a olivami v nálevu:
Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Fenykl také očistíme a nakrájíme na menší plátky nebo nudličky.
Do čistých a suchých zavařovacích sklenic potom rozdělujeme střídavě plátky mrkv . ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Červená řepa ve sladkokyselém nálevu: Řepu uvaříme ve vodě do měkka a vychladlou oloupeme. Pak ji nakrájíme na kostičky nebo plátky. Vložíme (nepěchujeme) do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky křenu (může být i najemno nastrouhaný) . ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z černých jeřabin: Černý jeřáb se sbírá až po prvním podzimním mrazíku.Do pekáče dáme bobule aronie, podle množství přidáme cukr, promícháme, vložíme do předehřáté trouby na 180-200 °C a za občasného míchání pečeme asi ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Grapefruitové želé se sektem: Plody rozpůlíme a vylisujeme šťávu. Odměříme z ní 400 ml. Vanilkové lusky podélně nařízneme. Vložíme je do hrnce s grapefruitovou šťávou, sektem a želírovacím cukrem. Mícháme a prudce vaříme asi 1 m ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Brusinky s medem ve víně: Do hrnce slijeme vodu s vínem, přidáme cukr a sůl. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme koření, med a asi 10 minut povaříme. Omyté brusinky plníme do sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a 5-7 minu ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kompot z dýně s pomerančem: Dýni nakrájíme na hranolky nebo kostky (nejlépe vroubkovaným nožem), zalijeme vodou s octem a necháme v chladnu 2 dny proležet. Ocedíme ji, prosypeme cukrem a necháme stát do druhého dne, až pustí š . ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Třešňový kompot s maraskinem: 1. Třešně omyjeme a necháme okapat. Zbavíme je stopky a pecek.
2. Víno nalijeme do hrnce a svaříme s cukrem. Když se cukr rozpustí, přidáme třešně a asi 20 min. na mírném ohni povaříme. Sejmeme z . ... …více»
|
24. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Třešňový kompot bez konzervace: Třešně odstopkujeme a na dvě hodiny namočíme do studené vody, aby vyplavali červíci. Poté je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Vodu svaříme s cukrem a do horkého nálevu vložíme část tře ... …více»
|
23. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sušené fazolové lusky: Fazolové lusky necháme přejít varem, vybereme a sušíme pozvolna přirozeným způsobem, v troubě, případně v sušičce. Usušené lusky uskladníme podobně jako houby a používáme předem namočené tak jako sezó ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |