Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
31. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Salát z červené řepy a bílého zelí: Uvaříme řepu, oloupeme ji a nastrouháme na hrubém struhadle. Nálev asi 10 minut povaříme a 2 minuty v něm spaříme nakrájené zelí. Přidáme řepu, nakrájenou cibuli, promícháme to a hned plníme do skle . ... …více»
|
31. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Čalamáda z kedlubny gigant:
Kedlubny oloupeme, mrkev umyjeme, oškrabeme a na hrubém struhadle pokrouháme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Do dvou litrů vody přidáme ocet, cuk . ... …více»
|
31. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pikantní nakládané houby na způsob leča: Houby pokrájíme, krátce převaříme a propláchneme studenou vodou. Papriky a cibuli pokrájíme na nudličky.
Svaříme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a olej (asi 5 minut), zchladíme, procedíme, přidáme k . ... …více»
|
30. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Želé z pomerančů s campari: Z pomerančů vylisujeme šťávu a odměříme 650 ml. Nalijeme do hrnce, přidáme Campari a smíchaný cukr s Gelfixem extra. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme nejméně 3 min.
Hrnec stáhneme z ohn . ... …více»
|
30. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rebarborový jahodový džem: Do nádoby vhodné pro mikrovlnku dáme rebarboru, jahody, kůru a šťávu z citronu a vlníme asi 6 minut s jedním zamícháním. Přidáme cukr a mícháme do rozpuštění. Potom vlníme s občasným zamícháním do ztu ... …více»
|
30. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rebarborové chutney: V nádobě vhodné pro mikrovlnku smícháme rebarboru, jablko, cibuli, rozinky, koriandrová semínka a ocet. Vlníme asi 8- 10 minut nebo dokud není rebarbora hodně měkká. Vmícháme cukr a vlníme další asi 3 ... …více»
|
29. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Chutney z rajčat: Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, jablka na plátky a cibuli na kostičky. Rozinky prolijeme horkou vodou a necháme okapat. Rajčata, jablka, cibuli a rozinky smícháme s cukrem, octem ... …více»
|
29. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Bezová kecanda : Opraný a okapaný bez rozvaříme. Směs propasírujem přes husté síto - ne kov!! Zvážíme množství, dáme do kastrolu a přidáme cukr. Vaříme dále asi 25 minut. Přidáme hřebíček a skořici. Po zkoušce ... ... …více»
|
29. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Marmeláda z bezinek: Bezinky propláchneme a rozvaříme - ne prudkým varem a mícháme. Protlak zvážíme a pak podle výše uvedeného přidáme cukr. Ještě chvilku provaříme a zkoušíme zda, už želíruje. Pak naplníme do sklenic a u ... …více»
|
29. 08. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kompot z černého bezu: Natrhané bezinky opereme, necháme okapat. Naplníme sklenice - stlačíme jen volně a zalejeme nálevem. Uzavřené sklenice sterilizujeme 15-20 min. a necháme zchladnout na víčku. Já používám diacukr, nebo ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |