![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová čalamáda s koprem : Nastrouhat a zalít nálevem. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, míchat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut. ... ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilovaná kukuřice: Očištěné klasy uvaříme doměkka, necháme vychladnout. Na dno každé zavařovací sklenice dáme pepř a cibuli, sklenice naplníme vyloupanými zrny a zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme a sterilujeme 30 minut ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený rybízový čaj: Vše smícháme v hrnci, pečeme 15 minut přikryté, potom odkryjeme a pečeme ještě 25 minut. Občas promícháme. Horké plníme do šroubovacích sklenic, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podáváme 2 ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek: Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané bobulky, přiklopit a nechat 5 min. dusit. Přiklop ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čistá bezová šťáva: Na 1 litr čistých a zralých bobulí dáme čtvrt litru vody a 15 minut POMALU vaříme. Pak protlačíme přes síto (ne kovové!!!). Do této šťávy přidáme 450-500 g cukru (nejlépe přírodní, ale stačí i krupice ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina na másle: Mrkev, celer a petržel nastrouháme, zbývající zeleninu nasekáme, vše důkladně smícháme a na kostce másla necháme chvíli podusit se současným přidáním soli. Potom směsí naplníme malé zavařovací sklenič ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí rajčatový kečup: Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Řapíky celeru oloupeme a rovněž překrájíme na menší kousky. Nakrájená rajčata vložíme do ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Spreewaldské okurky: Okurky vložíme do kameninového hrnce, posolíme, zakryjeme a necháme přes noc stát. Druhý den okurky vyjmeme a osušíme. Křen i cibuli nakrájíme na kolečka, kopr najemno. Všechnu zeleninu na střídačku v ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladkokyselý zelný salát bez zavařování: Všechnu zeleninu nakrouháme nadrobno. Vložíme do velkého hrnce či kbelíku, zalijeme připraveným nálevem a pořádně zamícháme. Necháme přes noc uležet a druhý den plníme do sklenic. Zelí nezavařujeme, ř ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilovaná pikantní pasta na pizzu: Vše pokrájíme a vaříme 1 hodinu, musíme míchat. Po uvaření vše rozmixujeme a dochutíme: 150 g cukru, 1 lžičkou skořice, 1 lžící soli, 1/2 lžičkou tlučeného hřebíčku a nového koření, 1 lžičkou sladké p ... …více»
|