![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňový džem s rybízem a angreštem: Višně opereme a vypeckujeme. Opraný čistý rybíz a angrešt umeleme na listovacím strojku. Višně i protlaky dáme do kastrolu a asi 15 minut vaříme. Pak přidáme cukr, promíchaný s Pektogelem 2 a ještě 5 ... …více»
|
![]() |
22. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatové čatní s chilli: 1. Rajčata nařízneme a spaříme vařící vodou. Poté je zchladíme studenou vodou a plody rozpůlíme. Zrníčka odstraníme a dužinu rozkrájíme.
2. Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme a zesklovatime na ... …více»
|
![]() |
21. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lečo s fazolí: Syrovou zeleninu nakrájíme a společně s přísadami dusíme za varu 15 min. Přimícháme fazole, naplníme do sklenic a zavařujeme 15 až 20 min. při 90°C.
... ... …více»
|
![]() |
21. 08. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Černé jeřabiny s rumem: Očištěné a teplou vodou propláchnuté černé jeřabiny vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a 15 minut vaříme. Pak přidáme cukr a koření a vaříme za občasného zamíchání 5 minut. Nakonec vmícháme pektogel ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí lahodná německá hořčice: Dobře smíchat všechno koření a cukr. Postupně přidávat směs vína s octem, až vznikne hustá a hladká kaše. Naplnit do skleniček a dobře uzavřít.
... ... …více»
|
![]() |
20. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nejlepší povidla: 1. Švestky omyjte, osušte a vypeckujte. Umelte je v mixéru nebo v mlýnku na maso. Pyré vlijte do pekáče nebo je přímo do něj pomelte; pekáč si ale vyhraďte skutečně jen k tomuto účelu – stopy tuku z j ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskve v rumu: Omyté, oloupané, rozpůlené a vypeckované broskve dáme do mísy, prosypeme cukrem a postavíme na 1 hodinu do chladu. Vychlazené ovoce narovnáme do kameninových nádob nebo zavařovacích sklenic asi 1,5 cm ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskve ve vlastní šťávě: Omyté, oloupané, rozpůlené broskve bez pecek narovnáme do sklenic řezem dolů, prosypeme cukrem, prolijeme lžící horké vody a uzavřeme. Vložíme do zavařovacího hrnce s horkou voodu a sterilujeme 20 min ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Alma papriky plněné rozinkami: Kulaté jablíčkové alma papriky očistíme tak, aby se daly naplnit. Česnek oloupeme a stroužky očistíme.
Papriky naplníme rozinkami a otvor ucpeme stroužkem česneku. Papriky necháme asi 2 hodiny ulež ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskve v medu: Omyté broskve necháme okapat a narovnáme je do zavařovacích sklenic. Med svaříme s vodou, horký roztok nalijeme na broskve, utavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 st. Ceslia. ... ... …více»
|