![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kvašené zelné listy na závitky: Hlávky zelí rozebereme, velké listy vhodné na závitky dáme stranou.
Svaříme vodu se solí a vším kořením.
Na dno 4litrové láhve dáme několik chlebových kůrek, zabalených do čistého pláténka, oloupané ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinovaná sušená rajčata: 1. Rajčata i s olejem dáme do mlsky. Česnek nasekáme najemno. Kapary necháme okapat.
2. Rozmarýn omyjeme, osušíme, rozdělíme na menší snítky a spolu s kapary a česnekem přidáme k rajčatům. Přikryjem ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kukuřičný relish s celerem: 1. Z kukuřičných palic odrhneme zrna, promyjeme a necháme okapat. Papriky očistíme, omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusky pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudli ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní ze zelených rajských jablíček: Očistit rajčata, oloupat a nakrájet cibuli a jablka.
Vložit všechny ingredience do těžkého kastrolu a přivéct do varu. Snížit teplotu a pomalu dusit po 2-3 hodiny, až je vše hodně měkké. Často zamíc ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Olivy v domácí marinádě: Olivy mírně nařízneme, vložíme do sklenice, přidáme koření a zalijeme olivovým olejem s citronovou šťávou tak, aby olivy byly ponořené. Necháme na tmavém a chladném místě alespoň týden odležet.
... ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červená řepa s cuketou a křenem: Bulvy červené řepy uvaříme doměkka, sloupneme a nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Cukety oloupeme a stejným způsobem nakrájíme nebo nastrouháme.
Do sklenic napěchujeme řepu, ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Confit z česneku - francouzský recept pro naložený česnek: V malém kastrolku na středném ohni vařit česnek v oleji. Když olej začne bublat, stáhnout teplotu na nízkou a vařit česnek po 45 min., až je měkký, ale nezbarvený. Do horkého oleje s česnekem přidat o ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer s houbami a cibulí: Celer pečlivě očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vložíme do vody okyselené kyselinou citrónovou. Postupně celer krájíme ozdobným nožem na tenké plátky. Když je nakrájený, vložíme ho do vařící vody, do ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Americké pikantní okurky: Ve velké míse smíchat okurky, pfeferonky, česnek, křen, cibuli, hořčičná semínka a semínka koriandru, pepře, bobkové listy a listí ze stromu. Vše dobře promíchat a nacpat do čtyřlitrového kameninového ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer s olejem jako salát: Pečlivě očištěný celer vložíme do vody okyselené kyselinou citrónovou a postupně jej krájíme ozdobným nožem na hrubší nudličky. V téže vodě potom asi 10 minut povaříme, scedíme, vložíme do připravenýc ... …více»
|