1,25 kg zralých broskví
| 500 g želírovacího cukru
| 2 svazky čerstvé máty
Postup přípravy receptu Broskvový džem:
Broskve dáme do velké mísy a přelijeme vařící vodou. Necháme stát 1 min. a prudce ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Pak broskve rozkrojíme na plátky, vyjmeme pecky. Čtvrtinu drobně pokrájíme, zbytek rozmixujeme.
Pyré smícháme s želírovacím cukrem a v kastrolu za stálého míchání vaříme 3 min. Poté mátu opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Lístečky nakrájíme na úzké nudličky.
Kastrol sejmeme z ohně. Posekanou mátu a kousky ovoce vmícháme do broskvového pyré. Horký džem naplníme do sklenic a uzavřeme kovovými nebo šroubovacími víčky. Obrátíme dnem vzhůru nebo sterilujeme.