malá zralá jablíčka
| ocet nebo citronová šťáva podle potřeby
| koření do každé sklenice
| 2 kuličky nového koření
| 1 bobkový list
| 2 zrnka pepř
| 1 lžičku hořčičného semínka
| Nálev:
| 1,75 l vody
| 6 dl octa
| 170 g krupicového cukru
| 80 g soli
| 20 tablet umělého sladidla (sacharinu)
Postup přípravy receptu Jablka na způsob okurek:
Jablíčka dobře omyjeme, stopky ponecháme a "bubáky" odkrojíme. Větší plody rozpůlíme a řeznou plochu potřeme octem nebo citronovou šťávou. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí, na závěr přidáme umělé sladidlo, které brání kvašení, a nálev necháme částečně vychladnout. Jablka spolu s kořením naskládáme do čistých zavařovacích sklenic a zalijeme je vlažným nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilizujeme podle velikosti 10-15 minut při teplotě 85c.