Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Nakládané okurky:
1000 g malých okurek
| 2 lžíce soli na prosypání
| trochu čerstvého kopru
| trochu estragonu a hořčičného semínka
| několik bobkových listů a kuliček černého pepře
| 1/2 cibule nakrájené najemno
| trochu pomůcky ke konzervování Dr.Oetker
| 750 ml vody
| 380 ml octa (8 %)
| 2 lžíce cukru
| 2 lžíce soli na nálev
Postup přípravy receptu Nakládané okurky:
1. Okurky omyjeme, necháme okapat a poté promícháme se solí a necháme přes noc sůl natáhnout.
2. Okurky rozdělíme společně s bylinkami, kořením a cibulí do zavařovacích sklenic. Do každé sklenice přidáme na špičku nože pomůcky ke konzervování.
3. Svaříme vodu s octem, cukrem a solí a vařící nálev ihned nalijeme po okraj na okurky. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme je na pečící plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby.
Zavařovací teplota (předehřátí a zavařování):
Elektrická trouba: 100 °C
Plynová trouba: stupeň 1
Délka zavařování: 80 minut.
Fotky receptu Nakládané okurky:
Fotky vložil: Mangovka,uschi3,Natural,jirajanka,piskotik,tvackova1,epospa