Natrháme 400 květů pampelišky (bez stonků). Květy si osprchujeme rychle vodou. Necháme trochu okapat, dáme do přiměřeně velkého hrnce a zalijeme 2 litry vody. Přidáme dva oloupané citrony, na plátky nakrájené a jader zbavené, uvedeme do varu a necháme 15 minut povařit. Odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Potom přecedíme přes plátýnko a trochu vymačkáme. Přidáme 2 kg krystalového cukru a svaříme do hustoty sirupu nebo medu. Slijeme do sklenic a zavíčkujeme. Pampeliškový med se nekazí a je dobrý do čaje, na chléb s máslem, na slazení ovocných knedlíků, kaší, nákypů atp.
Vyzkoušejte další báječné recepty na pampeliškový med:
Pampeliškový med s pomerančem
Dědův pampeliškový medMed z pampelišekPampeliškový med
Â