Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlokvašky pikantní:
větší nakladačky
| na 1 litr vody:
| 3-4 lžičky soli
| 1 lžíce octa
| snítky kopru, estragonu, hořčičná semínka, celý pepř, nové koření
| listy černého rybízu, vinné révy nebo višňové
| stroužky česneku
| plátky křenu
Postup přípravy receptu Rychlokvašky pikantní:
Větší nakladačky beze stopek a okvětí namočíme na chvíli do vody, důkladně omyjeme, necháme okapat, propíchneme vidličkou a rovnáme do sklenice nebo kameninové nádoby spolu se snítkami bylin, listy a kořením, zalijeme roztokem soli a octa a okurky zatížíme kamenem nebo prkénkem. Postavíme na teplé místo a za 2-3 týdny jsou okurky hotové. Dbáme na to, aby po celou dobu byly úplně pokryty roztokem, podle potřeby jej doplňujeme. Tvořící se pěnu a křís sbíráme.
Fotky receptu Rychlokvašky pikantní:
Fotky vložil: piskotik,tvackova1,epospa,alenab,LI0NESS