Použité suroviny receptu Třešňový kompot s maraskinem:
1 kg třešní
| 250 ml bílého vína
| 300 g cukru
| 50 ml maraskina (višňový likér)
| 50 ml smetany
Postup přípravy receptu Třešňový kompot s maraskinem:
1. Třešně omyjeme a necháme okapat. Zbavíme je stopky a pecek.
2. Víno nalijeme do hrnce a svaříme s cukrem. Když se cukr rozpustí, přidáme třešně a asi 20 min. na mírném ohni povaříme. Sejmeme z ohně, přilijeme maraskino, zamícháme a kompot necháme vychladnout.
3. Smetanu ušleháme dotuha. Cukrářský sáček s hvězdicovou hubičkou naplníme šlehačkou. Kompot rozdělíme do čtyř misek a ozdobíme malými kopečky šlehačky, které můžeme ještě přizdobit čerstvými třešněmi. Třešňový kompot chutná s jakýmikoliv sušenkami, ale nejlépe s mandlovými.
Tip: Stejným způsobem lze připravit vynikající kompot i ze zavařených višní.