Postup přípravy receptu Závitky s jablečnou náplní:
Jablka omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, odstraníme z nich zrníčka a čtvrtky jablek nahrubo nastrouháme. Nastrouhaná jablka dobře promícháme se strouhankou, citronovou šťávou, solí a rozinkami. Řízky omyjeme, osušíme, dotenka naklepeme, osolíme, opepříme a rozprostřeme na ně jablečnou hmotu. Řízky svineme do závitků, sepneme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce másla a závitky na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme 500 ml vroucí vody a závitky necháme přkryté asi 45 minut dusit. Škrobovou moučku rozmícháme ve lžičce vody a přidáme ke šťávě. Osolíme a opepříme. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 1 lžící soli. Fazolky omyjeme, očistíme, příčně rozpůlíme a vaříme ve vodě asi 10 minut. Potom je slijeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme zbylé máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme fazolky, prohřejeme je, osolíme a opepříme. Závitky podáváme s omáčkou a fazolkami.