Použité suroviny receptu Zdravá zeleninová polévka s vločkami a žloutky:
2 žloutky
| 1 bujón
| 1 l vody
| 2 lžíce másla
| 40 g oves. vloček
| 200 g mražené zeleniny
| 3 dl mléka
| petrželka
| sůl
Postup přípravy receptu Zdravá zeleninová polévka s vločkami a žloutky:
Vločky propereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě do měkka. Potom vločky rozmixujeme.
Zeleninu podusíme na másle. V mléce rozšleháme žloutky.
Vývar s vločkami přivedeme k varu, vložíme kostku zeleninového bujonu, podušenou zeleninu a vlijeme mléko se žloutky a povaříme ještě 5 minut.
Zdobíme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Zdravá zeleninová polévka s vločkami a žloutky: