Postup přípravy receptu Zdravější bábovka:
Rozehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme a vysypeme formu na bábovku tím, čím jsme zvyklí - hrubá mouka, kokos, strouhanka.
Smícháme obě mouky s práškem do pečiva, přidáme všechny ostatní sypké přísady (vanilkový cukr, třtinový cukr i cukr krupici). Přidáme celá vajíčka, půl hrnku mléka, půl hrnku oleje a půl smetany. Směs dobře promícháme v hladké a řídké těsto.
Půl těsta nalijeme do formy. Druhou půlku ochutíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Zdravější bábovku pečeme na 175 °C asi 40 minut. Upečení poznáme pomocí špejle.
Upečenou zdravější bábovku vyndáme, necháme odpočinout a vyklopíme. Můžeme zdobit čokoládovou polevou. Do těsta je možné přidat rozinky namočené v rumu, kandované ovoce, oříšky, mandle, vše podle chuti.