40 g želatiny
| 150 ml vody
| 10 vajec
| 1 šálek pískového cukru
| 1lžíce hladké pšeničné mouky
| 300 g másla
| 50 g strouhané čokolády
Postup přípravy receptu Želé ptačí mléko:
Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody. Mezitím si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme v kotlíku s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Kotlík vložíme do horké vodní lázně, uvedeme ji do varu a směs za stálého míchání necháme přejít varem. Potom vyjmeme kotlík z vodní lázně a obsah necháme vychladit na pokojovou teplotu. Do směsi vmícháme změklé máslo a krém nakonec našleháme šlehačem. Na malém ohni ohřejeme želatinu. Z 10 bílků ušleháme sníh a vlijeme do něj vychladlou želatinu. Opatrně promícháme, přidáme do krému a opět promícháme. Krém rozdělíme do 6 ozdobných pohárů nebo misek, postavíme na několik hodin do chladničky, dokud želé neztuhne. Ozdobíme před podáním nahrubo nastrouhanou čokoládou.
Fotky receptu Želé ptačí mléko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!