Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelená jarní omáčka :
30 g másla
| 1-2 lžíce hladké mouky
| 3/8 l masového vývaru
| 1/8 l šlehačky
| 2 vejce
| dle chuti: svazek zelených bylinek - pažitka, petrželka, pampeliška, kopřiva,šťovík
Postup přípravy receptu Zelená jarní omáčka :
Rozpustíme tuk, přidáme mouku, promícháme, produsíme a zalijeme studeným vývarem.
Rozmícháme a několik minut vaříme.
Vejce rozklepnme a žloutky rozkvedláme ve smetaně.
Vlijeme do omáčky a už nevaříme, jenom prohřejeme.
Na závěr přidáme jemně nakrájené bylinky a omáčku necháme ještě chvilku rozležet
Omáčka je vhodná k různě upraveným rybám, k masům. drůbeži, nebo k natvrdo uvařeným vejcím.
Hodí se i jako samostatná příloha k bramborům.
Fotky receptu Zelená jarní omáčka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!