Postup přípravy receptu Zelená rajská jablíčka:
Zelená rajská jablíčka po délce rozpůlíme, dáme do kastrolku se studenou vodou a přivedeme k varu.
Po krátkém varu rajčata sítem vyjmeme, osušíme a zvážíme.
Podle váhy rajčat si připravíme stejné množství cukru.
Polovinu cukru svaříme ve zbylé vodě, přidáme zpět rajčata, opět povaříme a necháme odležet do druhého dne.
Potom přisypeme druhou polovinu cukru, opět svaříme, přidáme omytou kůru i šťávu z citrónu a vše vaříme tak dlouho, až plody zhnědnou.
Nyní rajčata vyjmeme, narovnáme do sklenic a šťávu uvaříme do husta.
Do každé sklenice (250 ml) dáme 2 lžíce rumu, kompot doplníme vařenou šťávou, sklenice přikryjeme celofánem, ovážeme a uchováme v chladnu.