4 ks hřebenatky
| 200 g směsi mořských plodů
| 1 ks pórek
| 250 g hráškových lusků
| 400 g širokých zelených mušlí
| sůl
| 1/8 l bílého vína
| 2 lžíce bílého vinného octa
| 80 g vychlazeného másla
| 1/2 lžičky drceného pepře
Postup přípravy receptu Zelené nudle s mušlemi:
Hřebenatky důkladně okartáčujte pod studenou tekoucí vodou. Každou mušli položte na utěrku plochou stranou dolů a pevně ji uchopte. Špičku ostrého pevného nože zasuňte mezi lastury. Nůž veďte po vnitřní straně horní lastury až k zadnímu svíracímu svalu, kterým pronikněte a lasturu otevřete. Sval s jikrami zcela uvolněte a vyjměte. Bílý sval a jikry očistěte. Krevety sloupněte. Mušle důkladně okartáčujte pod tekoucí studenou vodou. Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte. Hráškové lusky rovněž omyjte, očistěte a nechejte okapat. Sceďte je a uchovejte horké. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Připravte omáčku. Mořské plody i s mušlemi vařte ve víně 3 až 5 minut těsně pod bodem varu, vyjměte, tekutinu proceďte do hrnce a přidejte pórek a lusky. Ochuťte octem. Vše povařte. Mořské plody promíchejte s těstovinami. Do omáčky vmíchejte máslo, osolte a opepřete.
Fotky receptu Zelené nudle s mušlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!