Vložil: | HORAZU |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninová polévka jemná:
30 g celeru
| 60 g mrkve
| 30 g petržele
| 70 g květáku
| 30 g steril. hrášku bez nálevu
| 200 g telecích řídkých kostí
| sůl
| 80 g hladké mouky
| 300 ml mléka
| 70 g másla
| petrželka
| 1800 ml vody
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka jemná:
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, květák rozebereme na malé růžičky, zalijeme vroucí vodou a uvaříme doměkka. Omyté a rozsekané kosti zalijeme zbylou dávkou sudené vody, osolíme a zvolna vaříme najméně 2 hodiny. Mouku opražíme na sucho, zalijeme vlažným vývarem z kostí a odvarem ze zeleniny, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání prováříme půl hodiny. Ke konci varu přidáme mléko, krátce provaříme a přecedíme přes hustý cedník. Do procezené polévky vložíme uvařenou zeleninu, hrášek a znovu krátce provaříme. Polévku zjemníme máslem. Na talíři zdobýme sekanou petželkou.
Fotky receptu Zeleninová polévka jemná:
Fotky vložil: Natural,ronecek,Marci7,piskotik,vilka