Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 36 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s knedlíčky z kuřecích jater:
15 dkg zelenina podle sezony (mrkev, petržel, celer, kapusta, hrášek, fazolové lusky, kedluben apod.)
| 3 lžíce olej
| sůl
| 3 lžíce máslová jíška
| na knedlíčky:
| 20 dkg kuřecí játra
| 1 ks malá cibule
| 1 stroužek česnek
| 7 lžic prosátá strouhanka
| sůl, pepř
| vejce
| vejce
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s knedlíčky z kuřecích jater:
Očistíme a omyjeme zeleninu a nakrájíme ji na drobné kousky nebo ji nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu podusíme asi 5 minut. Přilijeme 1,5 litru vody, osolíme, přiklopíme poklicí a vaříme 15 minut.
Mezitím si připravíme knedlíčky. Syrová játra umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme. Přidáme vejce, strouhanku, jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, sůl, pepř a promícháme. Je-li hmota příliš řídká, přidáme ještě strouhanku nebo pšeničné klíčky. Mokrýma rukma tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme do polévky. Na závěr přidáme asi 2-3 lžíce máslové jíšky a na trochu povaříme ještě asi 10 minut. Sepeme petrželovou natí.
Fotky receptu Zeleninová polévka s knedlíčky z kuřecích jater:
Fotky vložil: hlouskova,hanina51,Nandiči