Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s kukuřičnými knedlíčky:
3 mrkve
| ½ menšího celeru
| 1 cibule
| 50 g instantní kukuřičné krupice
| 200 ml vroucí vody
| 1 lžička sušeného lahůdkového droždí
| Solčanka
| majoránka
| 70 g másla
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s kukuřičnými knedlíčky:
Na másle dobře osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, zalijeme asi 1,5 litrem vody a přidáme celou oloupanou cibuli. Vaříme, dokud cibule nezměkne. Mezitím si připravíme těstíčko na kukuřičné knedlíčky tak, že do většího hrnku nalijeme vrocuí vodu a postupně za stálého míchání do ní nasypeme instantní kukuřičnou krupici. Ochutíme Solčankou a lahůdkovým droždím a necháme asi 5 minut stát. Pak malou lžičkou nabíráme z kukuřičné hmoty malé knedlíčky a vkládáme je do bublající polévky. Povaříme ještě tak 5 minut a přidáme majoránku. Už jen prohřejeme a podáváme.
Fotky receptu Zeleninová polévka s kukuřičnými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!