Použité suroviny receptu Zeleninový krém se šafránem:
200 g olej stolní
| 200 g cibule
| 200 g mouka hladká
| 2 kg vývar z vepřových kostí
| 110 g květák
| 400 g zelenina kořenová
| 1g mušk. květ
| 500 g mléko
| 10 g polévkové koření
| 10 g sůl
| 1 g šafrán
| 100 g máslo
| 10 g petržel. nať
| 150 g smetana
Postup přípravy receptu Zeleninový krém se šafránem:
Cibulovou jíšku zalijeme vývarem. Dobře vyšleháme, abychom
se zbavili hrudek mouky. Opranou kořenovou zeleninu pokrájíme
na kousky a uvaříme v polévce. Když je zelenina měkká rošleháme
jí a napěníme emulgátorem. Přidáme mléko a dopředu spařený
šafrán. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Do hotové polévky
přidáme růžičky uvařeného květáku a máslo. Polévku zdobíme
šlehačkou a posypeme sekanou petrželkou. Vývar z květáku
můžeme použít při výrobě.
Krémová plévka béžové barvy s růžičkami květáku zjemněná
smetanou.
Fotky receptu Zeleninový krém se šafránem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!