Použité suroviny receptu Zeleninový rosol s kuřecím masem:
20 g mleté želatiny
| 500 ml drůbežího vývaru
| 300 g dušené nebo vařené zeleniny (karotka, celer, hrášek, květák a brokolice)
| 300 g vařeného kuřecího masa bez kostí a kůže
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Zeleninový rosol s kuřecím masem:
Do třetiny chladného vývaru namočíme želatinu na 15 minut, potom ji v horké vodní lázni rozpustíme. Nádobu vyjmeme, dolijeme zbylým vývarem, podle chuti dosolíme a necháme vychladnout. Zeleninu a maso nadrobno nakrájíme a promícháme s tuhnoucím rosolem, rozdělíme jej do formiček a necháme v chladu ztuhnout. Dna formiček před vyklopením krátce ponoříme do horké vody, rosol vyklopíme na mísu a ozdobíme čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Zeleninový rosol s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!