Vložil: | Janninam |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninový štrůdl:
500 g vařených brambor
| 1 velký pórek
| 3 lžíce křenové omáčky
| 10 lžic zakysané smetany
| 150 g šunky
| špetka sušeného tymiánu
| sůl
| pepř
| 500 g listového těsta
| 1 lžíce mléka
Postup přípravy receptu Zeleninový štrůdl:
Brambory nakrájíme na širší plátky a dáme předehřát troubu na 220 stupňů. Do vařící vody vsypeme jemně nakrájený pórek a 3 minuty povaříme. Poté jej slijeme a propláchneme studenou vodou. Ve velké míse promícháme brambory, pórek, křenovou omáčku, zakysanou smetanu, jemně pokrájenou šunku a tymián. Vše důkladně osolíme a opepříme. Listové těsto rozválíme na velkém prkně do tvaru obdélníku a položíme na plech pokrytý papírem na pečení. Po delší straně necháme asi 10 cm široký okraj. Po délce těsta poklademe vzniklou náplň. Vnitřní okraje těsta potřeme mlékem, volnou plovinu přeložíme přes náplň a při krajích dobře zahneme. Zbylým mlékem potřeme těsto a zeleninový štrůdl a pečeme v troubě asi půl hodiny dozlatova.
Podáváme samostatně nebo se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Zeleninový štrůdl:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!