2 lžíce kukuřičného oleje
| 120 g nadrobno nakrájené cibule
| 120 g nadrobno nakrájeného pórku
| 120 g nadrobno nakrájené mrkve
| 4 ks nadrobno nakrájené řapíky celeru
| 90 g nadrobno nakrájeného fenyklu (nebo trošku sušeného)
| 90 g nadrobno nakrájených rajčat
| 2,25 l vody
| 4 snítky petrželky
| 1 snítka tymiánu
| 1 ks bobkový list
Postup přípravy receptu Zeleninový vývar:
Do mušelínového pytlíčku zavázat: 4 snítky petrželky,1 snítka tymiánu, 1 bobkový list.
1. Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a pórek a opékáme je na mírném ohni za občasného zamíchání 5 min. doměkka.
2. Přidáme zbývající zeleninu a přikrytou dusíme 10min.. Přelijeme vodou, vložíme pytlíček s bylinkami a mírně vaříme 20 min.
3. Vývar procedíme, vychladíme a dáme do chladničky. Zmrazený v porcích vydrží až 3 měsíce.
Fotky receptu Zeleninový vývar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!