Použité suroviny receptu Zeleninový vývar s vejcem, bylinkami a sýrem:
1 žlutá paprika
| 2 jarní cibulky
| 2 lžíce dět. krupičky
| 100 g eidamu
| 3 vejce
| 3 lžíce petrželky
| 800 ml zelenin. vývaru
| sůl a pepř
| drcený kmín a másla
| pečivo
Postup přípravy receptu Zeleninový vývar s vejcem, bylinkami a sýrem:
Papriku nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku celou i s natí nakrájíme na kolečka. Petrželku nebo i jiné bylinky omyjeme a jemně usekáme. Na pánvi, za stálého míchání, nasucho opražíme krupičku. Na másle si připravíme míchaná vejce.
Ve větším hrnci osmažíme na másle nakrájenou papriku i s cibulkou. Osolíme, okmínujeme a opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Potom polévku zahustíme opraženou krupičkou a necháme 10 minut zvolna vařit. Nakonec přisypeme čerstvé bylinky.
Na jednotlivé talíře rozdělíme míchaná vejce, zalijeme polévkou a posypeme sýrem.
Polévku s vejcem podáváme s pečivem.
Fotky receptu Zeleninový vývar s vejcem, bylinkami a sýrem: