Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.03. 2025
Dnes má svátek Růžena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou béarnaise

fotka Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou béarnaise
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 31

Použité suroviny receptu Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou béarnaise :

1/2 kg mladého zeleného chřestu  | 2 dcl bílého vína  | 3 lžíce vinného octa  | 2 šalotky  | 4 žloutky  | 200 g másla  |  svazek estragonu  |  svazek kerblíku  |  krubá sůl  |  jemná sůl  |  bílý pepř  |  cukr  | 2 lžíce citronové štávy  | 8 plátků pancetty nebo slaniny  | 1 balení Maggi harmonie chuti

Postup přípravy receptu Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou béarnaise :

V kastrůlku svaříme víno, ocet a jemně sekanou šalotku. Dusíme do skoro úplného odvaření tekutiny.

Poté redukovanou směs propasíruje přes jemné síto, základ vložíme v misce do horké vodní lázně, přidáme žloutky a za stálého šlehání přidáváme po lžičkách máslo až omáčka zhoustne.

Přimícháme posekané lístky estragonu a kerblíku, osolíme a ochutíme bílým pepřem a MAGGI Harmonií chuti.

Chřest oblanšírujeme zhruba 3 minuty v páře z osolené vody a vína. Poté ho vyjmeme a dáme zchladit do ledové vody.

Chřest spojíme po cca 4 kouscích do svazku, který obalíme plátkem pancetty nebo slaniny, osolíme hrubou mořskou solí a pepřem a dáme péci na cca 5 minut k lososovi.

Při podávání přeléváme omáčkou.


Fotky receptu Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou béarnaise :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zelený chřest přelitý estragonovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !