1/2 ks mladé husy
| 2 - 3 lžíce husího sádla
| 800 g kysaného zelí
| 0, 2 l šťávy z kysaného zelí
| 0, 2 l smetany
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| špetka soli
Postup přípravy receptu Zelná husa:
Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme vrstvu zelí a posypeme mletou paprikou. Na to rozložíme porce husy, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme zelnou šťávou a pokapeme zbytkem husího sádla, které ještě posypeme mletou paprikou. Dusíme v troubě pod pokličkou, až je maso na píchnutí nožem měkké. Zalijeme smetanou a necháme ještě chvíli dusit.
Fotky receptu Zelná husa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!