Použité suroviny receptu Zelná polévka s hlávkovým zelím:
1 malá hlávka bílého zelí
| 2 litry vody na spaření
| 1 masox
| 2 litry vody na polévku
| 1/2 lžičky soli
| 1/2 lžičky mletého pepře
| 1 špetka mletého muškátového oříšku
| 100 g másla
| 100 g hladké mouky
| 2 žloutky
| 0,25 litru mléka
Postup přípravy receptu Zelná polévka s hlávkovým zelím:
Zelí zbavíme vnějších listů, vykrojíme koštál a pak je nakrájíme na nudličky. Ty v mírně osolené vroucí vodě krátce spaříme a necháme okapat. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku a tu zalijeme vodou s rozpuštěným masoxem. Dobře promícháme a krátce povaříme. Přidáme koření a spařené zelí, které v polévce uvaříme do měkka. V mléce rozšleháme žloutky, vlijeme do vroucí polévky apečlivě zašleháme. Ještě krátce poveříme a případně dochutíme solí.
Fotky receptu Zelná polévka s hlávkovým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!