Použité suroviny receptu Zelná polévka s telecím masem:
1000 ml masového vývaru
| 800 g bílého zelí
| 300 g telecího masa
| 200 g zakysané smetany
| 100 g uzené šunky
| 2 menší pórky
| 2 lžíce oleje
| sůl
| pepř
| špetka drceného kmínu
| špetka mletého nového koření
Postup přípravy receptu Zelná polévka s telecím masem:
Maso odblaníme a nakrájíme stejně jako šunku na menší kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Maso orestujme v hrnci na oleji, přidáme šunku, pórek a vše ještě krátce opečeme. Zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do hrnce. Přilijeme vývar, přidáme sůl, pepř, kmín a nové koření. Přiklopíme poklicí a vaříme zvolna asi 30 minut. Nakonec pro zjemnění chuti přidáme zakysanou smetanu.
Fotky receptu Zelná polévka s telecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!