Použité suroviny receptu Zelná polévka s vepřovým a telecím masem:
1 hlávka bílého zelí
| 2 l vařící slané vody na spaření
| 250 g mletého vepřového masa
| 250 g mletého telecího masa
| sul
| pepř
| 50 g tuku
| 1 najemno nakrájená cibule
| 1 lžíce nasekané petrželky
| 2 vejce
| 2-3 lžíce bílého vína
| 1 l hovězího vývaru
Postup přípravy receptu Zelná polévka s vepřovým a telecím masem:
Opláchnuté bílé zelí rozpůlíme, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Uvolníme a odřízneme 6 velkých listů. Na tuku zpěníme cibuli a opečeme mleté maso. Necháme trochu vychladnout a vmícháme vejce a petrželku. Osolíme a opepříme. Na zelné listy rozetřeme masovou hmotu, listy svineme a klademe těsně vedle sebe do nižší nádoby nebo do kastrolu. Zbylé zelné listy jemně nakrájíme a nasypeme na závitky. Zakapeme bílím vínem, dáme do trouby a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut dozlatova. Zalijeme hovězím vývarem a horké podáváme.
Fotky receptu Zelná polévka s vepřovým a telecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!