Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelná polvéka z obwaldu:
500g zelí
| lžíce másla
| 50g slaniny
| 2 cibule
| 4 plátky chleba
| pepř, sůl
| lžička kmínu
| 2 vejce
| 100g vařené šunky
| 50g sýru
| 2dcl bílého vína
| lžíce vinného octa
| lžíce cukru
| 2 kostky MAGGI Zlatý Zeleninový bujón
| 1 maggi harmonie chuti
Postup přípravy receptu Zelná polvéka z obwaldu:
Bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji na másle rozpustit, přidáme najemno nasekanou cibuli, lehce orestujeme.
Přidáme nakrájené zelí, bílé víno, ocet, cukr, okořeníme kmínem a pepřem a zalijeme vývarem ze dvou kostek MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu.
Přikryté poklicí vaříme na mírném plameni asi 25 minut. Dochutíme MAGGI Harmonií chuti.
Šunku nakrájíme na nudličky, smícháme ji s vejci a nastrouhaným sýrem a touto směsí poklademe krutónky z tmavého chleba, které pak v troubě krátce zapečeme.
Polévku nalijeme do talířů a navrch dáme zapečené kousky chleba se sýrem a šunkou.
Fotky receptu Zelná polvéka z obwaldu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!