Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelná roláda (masové závitky):
50 ml mléka
| 50 g dlouhozrnné rýže
| po 150 g hovězího, vepřového a skopového masa
| 30 g špeku
| 2 cibule
| 1 stroužek česneku
| 30 g másla
| 3 polévkové lžíce nasekané petrželky
| 1/2 čajové lžičky oregana
| 2 žloutky
| špetka soli
| čerstvě mletý pepř
| 12 až 18 plátků nejlépe čínského zelí
| 250 ml masového vývaru
Postup přípravy receptu Zelná roláda (masové závitky):
Mléko svařte s 1/8 l vody, rýži ve směsi na mírném plameni uvařte (asi 20 min.). Maso i špek rozemelte. Cibuli a česnek nakrájejte, v 10 g másla lehce osmažte a nechejte vychladnou. Maso promíchejte s bylinkami, žloutky, cibulí a česnekem, posolte a opepřete. Přidejte uvařenou rýži. Listy zelí krátce povařte ve vařící vodě, odkapejte a nožem z nich odstraňte tuhší středovou část. Listy rozprostřete, osolte a opepřete. Masovou směs rozdělte na dvanáct dílů, vložte je na zelné listy a srolujte. Pekáč vymastěte máslem, poskládejte do něj zelné rolády a zalijte jej vývarem. Zbývající máslo ve formě vloček poklaďte na závitky. Pekáč vložte do vyhřáté trouby a ponechejte jej tam při 180 stupních asi 35 - 40 min.
Fotky receptu Zelná roláda (masové závitky):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!