Vložil: | nelly63 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelňačka od Kewa:
1 kyselé zelí
| 1 zakysaná smetana
| ostřejší klobása
| koření (pepř, vegeta, majoránka, bobkový list, nové koření, paprika, kmín, magi)
| podle chuti brambory
| 2 dcl mléka
| 1/2 cibule
| hříbky (dávám podušené zmražené)
| bujon
Postup přípravy receptu Zelňačka od Kewa:
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do toho dáme nakrájenou klobásu. Až je klobása s cibulí krásně do zlatova orestována, přidáme celou směs do hrnce s polévkou a na víc dáme ještě hříbky. Přidáme mléko či sladkou smetanu, bujon a znovu trochu majoránky s paprikou. Celé zalijeme zakysanou smetanou a na zahuštění dáme mouku s máslem (připravíme v hrnci po klobásce s cibulí).
Fotky receptu Zelňačka od Kewa:
Fotky vložil: uznevim