Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelné karbanátky s křenem:
250 g zakysané smetany
| sůl
| 1 lžička písk.cukru
| 1 lžička citr.šťávy
| 1 lžíce str.křenu
| 1 kg hlávk.zelí
| 150ml mléka
| 2 starší housky
| 1 ks malou cibulku
| 40 g sádla
| 3 ks vejce
| sůl,mletý pepř
| mušk.oříšek
| olej na msažení
| hladká mouka a strouhanka na obalení
Postup přípravy receptu Zelné karbanátky s křenem:
Křenová omáčka: zakys.smetanu nalijeme do misky osolíme ji a osladíme a dochutíme lžičkou citr. šťávy. Vmícháme do ní strouhaný křen a dáme do chladu proležet. Očištěné zelí zbavíme košťálu a nakrouháme na nudličky. Vložíme ho do hrnce, osolíme a zalijeme 100 ml mléka se stejným množstvím vody a uvaříme při mírné teplotě doměkka. Housky nakrájíme na kostičky, které zvlhčíme zbylým mlékem. Menší cibuli oloupeme, nasekáme na malé kostičky a potom ji na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené zelí scedíme a spolu s kostičkami žemlí umeleme na masovém mlýnku. Směs vložíme do misky. Přidáme orestovanou cibuli, jedno vejce, sůl, mletý černý pepř a špetku mušk. oříšku ( s ním opatrně je velmi aromatický ). Z připravené hmoty tvarujeme karbanátky , které obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Smažíme na pánvi z obou stran dozlatova. Zelné karbanátky podáváme s bramborami a připravenou křenovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.
Fotky receptu Zelné karbanátky s křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!