1 žemli z předešlého dne
| 100 ml mléka
| 250 g mletého vepřového masa
| 250 g mletého hovězího masa
| 1 vejce
| 2 stroužky česneku
| 8 zelných listů
| sůl
| pepř
| 40 ml oleje
| 1 menší cibuli
| 40 g hladké mouky
| 400 ml vývaru
| 80 g rajčatového protlaku
| 1 lž cukru
Postup přípravy receptu Zelné listy s omáčkou:
1. Oba druhy masa dobře promícháme s kousky žemle zvlhčené mlékem, dále s vejcem, česnekem, pepřem a solí. Překryjeme a dáme do chladničky na 30 minut odležet.
2. Zelné listy vložíme na 2 minuty do vroucí osolené vody. Vyjmeme je a necháme zchladnout.
3. Z oleje, cibule a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a rozšleháme. Vmícháme rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, Dle chuti osladíme.
4. Do listů zavineme maso a pečeme při 180 stupních asi 20 minut. Přelijeme omáčkou 20 MINUT DOPÉKÁME.
Fotky receptu Zelné listy s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!