Postup přípravy receptu Žemlovka se šunkou a římským květákem:
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm na tenké nudličky nastrouhanou mrkev. Přidáme malé růžičky římského (zeleného) květáku, drobné kostičky pórku, podlijeme troškou vody, ochutíme Solčankou a dusíme doměkka. Rohlíky nakrájíme našikmo a poloviční množství poklademe na dno zapékací mísy. Pokapeme je smetanou, posypeme kostičkami šunky a navršíme na to zeleninovou směs z pánve. Celé to pokryjeme druhou polovinou plátků rohlíků, zalijeme rozšlehaným vajíčkem se 70 ml smetany a navrch dáme kolečka Mozzarelly. Pečeme v troubě zahřáté na 200 °C asi 15 minut.
Fotky receptu Žemlovka se šunkou a římským květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!