Postup přípravy receptu Zepečené kuřecí maso se šunkou a sýrem:
Může být i bez broskve. Nejdříve kuře uvnitř i zevně osolíme,
dáme na pekáček s rozehřátým máslem a pečeme. Během pečení
poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo
vývarem. Maso po upečení opatrně, aby se příliš nerozdrobilo,
vykostíme. Na prkénko rozložíme plátky šunky, a na ně stejnoměrně
rozložíte vykostěné maso z kuřete, navrch dáme půlku broskve a
každou porci ještě překryjeme plátkovým sýrem. Na pekáček
nalijeme vypečenou šťávu s tukem z pečení, rozložíme připravené
porce kuřete na šunce a zapečeme. Pokrm je hotov tehdy, když sýr
na povrchu pěkně zezlátne.
Podáváme s vařenými brambory a salátem nebo kompotem