Postup přípravy receptu Zepečený lilek:
Lilek oloupeme a nakrájíme podelně na plátky. Jednotlivé plátky z obou stran na oleji osmažíme, osmažené z obou stran posolíme a vložíme do zapékací mísy. Jakmile je dno zakryté osmaženými lilky, tak je následně potřeme česnekem, kdo má rád, čím více tím lépe. Posypeme bylinkami bazalka, oregáno apod. Na to poklademe na kousky nakrajené moravské uzené, kdo má rád rajčata tak na to ještě může přidat nakrájené rajčata a vše z vrchu posypeme nastrouhaným sýrem. Pokud má přísad dostatek, můžeme naklást ještě jedno patro stejným způsobem - lilek, česnek, maso, sýr, popřípadě i rajčata. Vše dáme do trouby asi na 15 minut zapéct, jakmile sýr zezlátne můžeme zapečený lilek podávat. Nejlépe s čerstvým chlebem, ale lze i s brambory dle chuti. Dobrou chuť.