Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Žervé s ovocnou omáčkou a ovocem:
600 g žervé
| dle chuti: moučkový cukr nebo med na oslazení
| 1 špetka mleté skořice
| 1 mango
| 1 broskev
| 3 lžíce moučkového cukru
| z 1 citronu šťáva
| 2 lžíce pomerančového likéru
| dle chuti: čerstvé sezonní ovoce (například jahody, kiwi, borůvky)
| dle chuti: proužky pomerančové kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
Postup přípravy receptu Žervé s ovocnou omáčkou a ovocem:
1. Žervé ochutíme skořicí, cukrem nebo medem a uložíme do chladu.
2. Na ovocnou omáčku oloupeme mango a odpeckujeme ho. Broskev překrojíme, odpeckujeme a oloupeme. Do mixéru dáme mango, broskev, moučkový cukr, pomerančový likér a citronovou šťávu a vše důkladně rozmixujeme.
3. Ovoce podle druhu přebereme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky.
4. Ochucené žervé rozdělíme na 4 dezertní taliřky, zalijeme ovocnou omáčkou, obložíme ovocem a ozdobíme proužky pomerančové kůry.
Fotky receptu Žervé s ovocnou omáčkou a ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!