Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Zlaté cuketové kari z Indie:
2 lžíce rostlinného oleje nebo ghee
| 1/2 lžičky hořčičných semínek
| 2 velké cibule, na plátky
| 4 stroužky česneku, rozmačkané
| 1 cm oddenku čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný
| 2 zelené chilli papričky, bez semínek a nasekané
| 1 lžička prášku kardamomu
| 450 g cukety (dýně, tykve, patisonu), oloupaná a zbavená semínek, na kostičky
| sůl podle chuti
| 1 lžička nerafinovaného hnědého cukru
| 150 ml zeleninového vývaru nebo vody
| čerstvé lístky koriandru nebo petrželky, nasekané
Postup přípravy receptu Zlaté cuketové kari z Indie:
Na středně velké pánvi rozehřejeme olej nebo ghee a asi 1 minutu restujeme na mírném ohni semínka hořčice. Pak přidáme cibuli, česnek, zázvor, a chilli a restuje spolu asi 5 minut. Přidáme kardamom a dobře zamícháme, pak dýni (patison), osolíme a vmícháme cukr. Pomalu dusíme zakryté po dobu 10 minut za občasného míchání. Přidáme vývar nebo vodu a pokračujeme ve vaření, dokud není dýně měkká, což trvá krátce - jen asi 5-10 minut. Podáváme posypané lístky koriandru nebo petrželky.
Fotky receptu Zlaté cuketové kari z Indie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!